2008 Eb Döntő

Egy kis érdekesség addig is: 2008-ban Andrés Palop Arconada-mezben vette át az aranyérmet az UEFA elnökétől. Bizonyos Michel Platinitől... Meggyászolták AZ EURÓPA-BAJNOKSÁGOK LEGNAGYOBB SZTORIJAI 9. rész: Franco megmondta a frankót – a Szovjetunió nyerte az első Európa-bajnokságot 8. rész: Görög öröm a köbön – "Rehaklészék" mindenkit megleptek a 2004-es Eb-n 7. rész: A Fekete Pók, a Dán Óriás és más "bombakészítők" – az Eb-k legnagyszerűbb kapusai 6. rész: A végén csattant – Franciaország aranygóllal lett kétszeres Európa-bajnok 5. rész: Pimaszság, Panenka a neved! – Eb-címet és "örökkévalóságot" ért az 1976-os alápöccintés 4. rész: Amikor Marco van Basten túl fáradt volt az Eb-döntőben ahhoz, hogy levegye a labdát 3. rész: A futball huszonöt éve hazatért – de a végén akkor is a németek nyertek 2. rész: A fifikás Platini és minden idők egyik legjobb Európa-bajnoksága! 1. rész: Amikor a Dán Dinamitok felrobbantották a labdarúgó Eb-t

EB 2008 eredmények, tabellák, Kézilabda Európa - Eredmenyek

Az elmúlt évek tapasztalatai arra engednek következtetni, hogy a vasárnapi EB döntő után a nyertes csapat országának értéktőzsdéje a hétfői nyitással komoly változásokon fog keresztül menni. Vasárnap a futball vagy hazatér Angliába, vagy Olaszországban köt ki. Az elmúlt 20 év alapján kijelenthetjük, a tőzsde is érezni foga a kontinensviadal kimenetelét. 2004-ben Görögország, 2008-ban és 2012-ben Spanyolország, 2016-ban pedig Portugália nemzeti válogatottja hódította el a bajniki trófeát. A válogatottak győzelme nemcsak az országuk hangulatát, de a tőzsdét is jelentősen befolyásolta, ami sokszor hónapokig éreztette hatását. Az EB hatása a tőzsdére Az összehasonlítás alapját jelen esetben a STOXX Europe 600 gyűjtőindex adja, amely Európa 17 országának 600 vállalatát listázza. A görögök 2004-es győzelme után az athéni tőzsde hat hónapon keresztül húsz százalékkal jobban teljesített, mint a sorsdöntő torna előtt. Persze a teljes képhez hozzátartozik, hogy ez még az ország eladósodása előtt történt.

(Ezzel okafogyottá vált az a Facebook-oldal, amely szerint Torres úgysem találja meg a világhálón az oldalt, mert a kapuhálóba találással is nagy gondjai vannak. ) Torres ma talán végleg felállt a padlóról (még több kép) Torres a 2004-es Eb-n nem jutott gólig, a 2006-os vb-n három, a 2008-as Eb-n kettő gólt ért el, ráadásul a döntőben ő volt a nyerőember, két éve, a vb-n aztán nem talált be a hálóba, így nagy világversenyen utoljára négy éve örülhetett gólnak. Egy perccel tovább bírta az ír védelem Az írek védekezése nagyon gyenge volt a horvátok ellen, sapkás Bilic csapata már a harmadik percben betalált, ebből a szempontból javultak a zöld-fehérek, hiszen most a negyedik percig megúszták kapott gól nélkül. De igazságtalanság lenne nem megemlíteni, hogy a második percben Cox szép ballábas bombáját Casillasnak védenie kellett ahhoz, hogy két perccel később vezetéshez juthassanak a spanyolok. A 8. percben Torres népszerűségi indexe újabb 10 százalékkal javulhatott volna, de a Chelsea BL-győzelméhez alig-alig hozzájáruló támadó egy visszafejelt labdát hét méterről mellé lőtt.

0 16 Video jelentése Mi a probléma? Szexuális tartalom Erőszakos tartalom Sértő tartalom Gyermekbántalmazás Szerzői jogaimat sértő tartalom Egyéb jogaimat sértő tartalom (pl. képmásommal való visszaélés) Szexuális visszaélés, zaklatás Ha gondolod, add meg e-mail címed, ahol fel tudjuk venni veled a kapcsolatot. Jelentésed rögzítettük. Hamarosan intézkedünk. Video beágyazása Üzenetküldés Hozzáadás listához Új lista 2008. jún. 30. Cimkék: foci, eb Guardamar del Segura utcáin a győzelem éjszakáján Mutass többet

2008 eb döntő gt

Given öklözése után a támadót másodpercekig hagyták gondolkodni a védők, végül 13 méterről, laposan, négy ír védő lábai között a hálóba lőtt. Silva ezzel vezeti a vb utáni spanyol időszak házi góllövőlistáját 10 góllal, a második az Eb-ről sérülés miatt lemaradt David Villa. Az 55. percben Xavi közeli lövésénél Given végre egy igazi bravúrt mutatott be. Torres önbizalma növőben volt, sarkazását azonban blokkolták. A 70. percben aztán megduplázta az Eb-döntő óta a nagy focieseményeken szerzett góljai számát, amint Silva tökéletes indítása után egyedül rávezette a labdát a kapusra, és nem lassult le annyira, mint Balotelli, inkább a kapu bal oldalába lőtt. A dolgát jól végző csatárt aztán lassan lehozta Del Bosque, helyére Fabregas jött be, és ha már ott volt a pályán, rúgott is egy gólt: megindult a jobb oldali szögletet elvégző Silva felé, a labdát kapta is, egy csellel elmozdult a védők mellett jobbra, majd parádésan a hosszúba bombázott. Ez begyakorolt figura lehetett. A négypontos spanyolok így közel kerültek a továbbjutáshoz, a Budapesten a magyarokkal ikszelő írek pedig első csapatként intettek búcsút az Eb-nek, a németek elleni meccsüknek már nem lesz tétje.

2008 eb döntő convertible

A középpályán dől el az Eb-döntő | 24.hu

Az Európa-bajnokság 16 indulója közül mind pályára lép, öt párosításban Eb-résztvevők játszanak egymás ellen, többek között a legutóbbi döntő két résztvevője, a portugál és a görög csapat. A felkészülés idei második állomása előtt a kontinensviadal résztvevőivel foglalkozunk. A játéknap két legnagyobb érdeklődéssel várt találkozója Anglia franciaországi vendégjátéka, valamint a spanyol-olasz és a portugál-görög derbi lesz. Franciaország csapatából hiányozni fog Henry és Valbuena mellett a szintén sérült Benzema, Louis Saha, Bacary Sagna és a kapus Sébastien Frey is. em kell panaszkodnia Domench szövetségi kapitánynak, csatársorában olyanok lesznek ott, mint Anelka, Cissé, Florent Malouda vagy Ribéry. Ami a másik oldalról biztosnak tűnik, meglesz Beckham századik válogatottsága. Rooney kezdő lehet, mellette Defoe, vagy Crouch futhat ki a Stade de France gyepére, ahol az angolok gyakorlatilag a legerősebb összeállításukban léphetnek pályára. Anglia utoljára 1997-ben nyert utoljára Franciaországban.

Bejelentette visszavonulását Fernando Torres, a spanyolok világbajnok labdarúgója. "Tizennyolc izgalmas esztendő után eljött az ideje, hogy lezárjam a pályafutásomat" - írta pénteken közösségi oldalán a 35 éves csatár. Torres 1995-ben igazolt az Atlético Madridhoz, az első csapatban a 2000/2001-es szezonban mutatkozott be, utána hat idényen át volt kulcsember. A szurkolók körében Kölyök becenéven emlegetett labdarúgó angliai (FC Liverpool, Chelsea) és olaszországi (AC Milan) kitérőt követően 2015 elején szerződött vissza a spanyol fővárosba, de már nem tudott meghatározó emberré válni. Tavaly nyáron lejárt a szerződése, és a japán élvonalban szereplő Sagan Tosu játékosa lett. FIFA-világbajnokság Nem az idei tűnik minden idők legerősebb vb-jének EGY ÓRÁJA Az Európa-ligát kétszer, a Bajnokok Ligáját egyszer nyerte meg, utóbbiban további egy alkalommal döntős volt. A válogatottal 2008-ban Európa-bajnoki címet szerzett, a németek elleni, bécsi döntőben ő szerezte az egyetlen gólt. Két évvel később világbajnoki címet nyert, majd 2012-ben megvédte Eb-címét a spanyol csapattal.

Őt azonban nem lehetett visszatartani, ugyan még két hétre lett volna szüksége a teljes felépüléshez, a gólvonalra állt, s csapata egyik legjobbja volt – a Kiel pedig nyolcgólos győzelmet aratott az idegenbeli kétgólos vereség után. Harcias hozzáállása, s rendkívül érzelmes személyisége emelte a legjobb kapusok közé a kieli "örök második" szerepkörből, s nem túlzás azt állítani: olyan, mint a jó bor, minél idősebb, annál jobb. A PSG-szurkolók tehát bizakodhatnak, hogy a legutóbbi két nagy válogatott tornán látott "Palle" hozzásegíti őket a klub első BL-győzelméhez a következő évadban. A svéd drukkerek pedig reménykedhetnek abban, csak ráhúz még egy-két évet címeres mezben, a dobogón hagyott cipői ellenére... A KAPUBAN: ANDREAS PALICKA (A cikk a Nemzeti Sport szombati melléklete, a Képes Sport 2022. február 12-i lapszámában jelent meg. )

  1. 2008 eb döntő 3
  2. Dr szombathelyi ágnes jones
  3. DE’LONGHI NESPRESSO INISSIA KÁVÉGÉP - Auchan
  4. 2008 eb döntő 2016
  5. Word szovegszerkesztes feladatok 2020

00 NB 1 döntő: Exiles - Szeged 15. 30 díjkiosztó 16. 00 Extraliga bonzdöntő: Kecskemét - Elefántok 17. 30 díjkiosztó 18. 00 Extraliga döntő: Esztergom - Százhalombatta 23-17 (11-7) jv. : Himmer - német 19. 30 díjkiosztó 2008. 06. 21. Extraliga rájátszás döntő: Esztergom - Százhalombatta 935MByte 1h 37' 57" - nem elérhető jelenleg június 26. csütörtök Interliga mérkőzés - a harmadik helyért 17. 30 Ljubljana- Esztergom 40-17 (21-0) jv. : Sergio Gregorio - olasz 2008. augusztus 2008. 08. 01. Pécs minivideók 2001-2008 Velkovics Vili jóvoltából 130MByte - nem elérhető jelenleg augusztus 30. Edzőmérkőzés: 15. 00 Ferences pálya: Esztergom/Vidékválogatott - Club Municipal Temesvár 7-77 2008. szeptember szeptember 6. szombat Extraliga mérkőzés: 15. 00 Ferencesek pálya: Esztergom - Kecskemét 65-17 (34-5) jv. : Szujogán Károly- Esztergom Kadétok: 22-12 Juniorok: 35-7 Öregfiúk mérkőzés: 42-28 szeptember 07. vasárnap Gyöngyösi Farkasok - Szeged Rögbi Club 15-24 2008. 09. Az esztergomi rögbi 25 éves - fogadás 418MByte 45' - nem elérhető jelenleg szeptember 13.

2008 eb döntő v

Kapus IKER CASILLAS Az egyedüli kétszeres Európa-bajnok kapus egészen elképesztő teljesítményt nyújtott a 2008-as és a 2012-es tornán, egyetlen gólt sem kapott az egyenes kieséses szakaszban, 600 játékperc alatt. Két tizenegyespárbajt is megnyert a spanyoloknak. Jobbhátvéd NOVÁK DEZSŐ Az egyetlen magyar a kiválasztottak között, egyszersmind az egyetlen, aki az Eb-döntő társgólkirálya lett, igaz, mindössze két góllal. Az 1964-es, spanyolországi négyes döntő bronzmérkőzése pályafutása legjobb válogatott mérkőzése volt. Középső védő FRANZ BECKENBAUER Az 1972-es négyes döntőben arany-, négy évvel később, Jugoszláviában ezüstérmet nyert a nyugatnémet csapattal. Különösen a belgiumi tornán remekelt, teljesítménye jutalmaként az esztendő végén megkapta a France Football Aranylabdáját. MATTHIAS SAMMER Az első egykori keletnémet válogatott, aki alapember lett az egységes német válogatottban, az egyetlen, aki 1992-ben és 1996-ban is tagja volt az Európa-bajnokságon szereplő Nationalelfnek. Az angliai torna legjobbjának választották, fél évvel később ő is megkapta a France Football nagy becsben tartott díját.

  1. Szarvasi ricotta reception
  2. Sport babakocsi lábzsákkal 2018
  3. Royal busz budapest marosvásárhely pictures
  4. Európa térkép 2020
  5. Exatlon hungary élő adás
  6. Kanizsa bútor ülőgarnitúra 3+1+1
  7. Makk karoly felesegei
  8. Baby mix utazóágy 1
  9. Obi elektromos radiátor
  10. Bezsilla nándor utca fogszabályozás
  11. Bananos csokis muffin
  12. Átlátszó hólyag a szájban
  13. Postagalamb gyuru szam kereses
  14. Auchan miskolc újság
  15. Friss hírek portfolio for photographers
  16. Tóth dávid nagy o.e
  17. Vitathatatlan 5 teljes film magyarul indavideo
  18. Üveges 3 kerület
biocom-hu-webshop
August 19, 2022, 9:40 pm