Hol A Legmelegebb A Balaton — Index - Tudomány - Ma Megdöntheti A Balaton Vize A Melegrekordot

Hétfőtől újabb melegedés kezdődik, amely kedden tetőzik a mostanihoz hasonló hőmérsékletekkel, amit a remények szerint szerdán ismét enyhülés követ – mondta a meteorológus. Megjegyezte, hogy a Balaton térségében is jelentős gondot okoz a csapadékhiány, amelyet a fronttal érkező néhány zivatar sem fog igazán csökkenteni – írta az állami hírszolgálat.

  1. Youtube
  2. Már tényleg jó meleg a Balaton - Nemzeti.net
  3. Csere-hegyi kilátó, ahol a lábad előtt fekszik a Balaton - Szallas.hu Blog
  4. 20-22 fok is lehet: mutatjuk hol lesz a legmelegebb! - MetKép
  5. Rendkívüli módon felmelegedett a Balaton - Napi.hu
  6. A legjobb programok a Balaton környékén nyugdíjasoknak - balaton.hu

Youtube

Már tényleg jó meleg a Balaton - Nemzeti.net

2021. június 25. Az Afrika felől érkező forró levegő hatására 28, 9 Celsius-fokosra melegedett csütörtökre a Balaton vize - tájékoztatott a siófoki obszervatórium vezetője. Strandolók a balatonfenyvesi szabadstandon 2020. augusztus 8-án. MTI/Varga György Horváth Ákos elmondta, hogy miközben az országban volt ahol 40 Celsius-fokot is mértek, a Balaton környékén 36, 5 fokkal Fonyód volt a legmelegebb, de a tó vizének hőmérséklete csütörtök délutánra Siófokon elérte a 28, 9 fokot. Ez rendkívül magasnak számít júniusban, magas vízállásnál – tette hozzá. A meteorológus arról is beszámolt, hogy az afrikai levegő rendkívül sok port hozott magával a Szaharából. Emiatt – annak ellenére, hogy csütörtökön a levegő egész nap rendkívül száraz volt – a Balatonnál alig látszott a túlsó part, és az ég színe is kékről eleinte fehérre, majd egyre inkább szürkésre váltott. Kitért arra is, hogy pénteken a hajnali órákban várható annak a hidegfrontnak az érkezése, amely véget vet az elmúlt négy év legerősebb hőhullámának.

Csere-hegyi kilátó, ahol a lábad előtt fekszik a Balaton - Szallas.hu Blog

Az Afrika felől érkező forró levegő hatására 28, 9 Celsius-fokosra melegedett csütörtökre a Balaton vize – tájékoztatta a siófoki obszervatórium vezetője az MTI-t. Horváth Ákos elmondta, hogy miközben az országban volt ahol 40 Celsius-fokot is mértek, a Balaton környékén 36, 5 fokkal Fonyód volt a legmelegebb, de a tó vizének hőmérséklete csütörtök délutánra Siófokon elérte a 28, 9 fokot. Ez rendkívül magasnak számít júniusban, magas vízállásnál – tette hozzá. A meteorológus arról is beszámolt, hogy az afrikai levegő rendkívül sok port hozott magával a Szaharából. Emiatt – annak ellenére, hogy csütörtökön a levegő egész nap rendkívül száraz volt – a Balatonnál alig látszott a túlsó part, és az ég színe is kékről eleinte fehérre, majd egyre inkább szürkésre váltott. Kitért arra is, hogy pénteken a hajnali órákban várható annak a hidegfrontnak az érkezése, amely véget vet az elmúlt négy év legerősebb hőhullámának. A következő napokban jelentősen csökken a hőmérséklet és megerősödik az északnyugati szél a Balaton térségében is.

20-22 fok is lehet: mutatjuk hol lesz a legmelegebb! - MetKép

  1. Index - Belföld - Immár pocsolyameleg a Balaton, majdnem 29 fokos
  2. Hőtérkép
  3. Már tényleg jó meleg a Balaton | Alfahír
  4. Hol a legmelegebb a balaton son
  5. Kvíz: Érdekességek a Balaton vizéről és keletkezéséről | LikeBalaton
  6. 5 kihagyhatatlan balatoni program a téli szezonra
  7. Már tényleg jó meleg a Balaton - Nemzeti.net

Rendkívüli módon felmelegedett a Balaton - Napi.hu

Az intézet munkatársai jelentésükben kiemelik: az árvaszúnyog természetes szereplője a balatoni élővilágnak, a rajzása után visszamaradó rovarpáncélok nem jelentenek egészségügyi veszélyt. A másik jelenség az amuri kagylók pusztulása. Ez egy olyan faj, ami a kelet-ázsiai halfajok betelepítésével került hazánkba. Keszthely környékén mostanában tömegesen pusztulnak el, de ez ellen tenni semmit sem lehet, a strandok üzemeltetőinek csak annyit javasolnak a limnológusok, hogy igyekezzenek összeszedni az elpusztult egyedeket.

A legjobb programok a Balaton környékén nyugdíjasoknak - balaton.hu

  1. Református pap megszólítása
  2. Eladó holmik eger
  3. Liget wellness konferencia hotel szarvas
  4. Szulák andrea rozina gyarmati w
  5. Kék tó dunaharaszti
  6. Lakásban tartható kistermetű kutyák dala
  7. Dezső andrás könyvek
  8. Csokis banános muffin monday
polifarbe-platinum-fenyőspárga
August 11, 2022, 10:02 am