Utazás Horvátországba Koronavírus - Utazás Horvátországba Coronavirus

A koronavírusos betegek közül 500-an vannak kórházban, 112-en intenzív osztályon. Szlovénia hétfőtől szigorított határátlépési feltételein, április 1-jétől 11-ig pedig teljes zárlatot is elrendelt az országban. A beutazáshoz a határon 48 órásnál nem régebbi PCR-tesztet kell felmutatni, amelyet valamelyik európai uniós vagy schengeni tagállamban kell elvégezni. A PCR-teszt ott is kiváltható oltási bizonyítvánnyal vagy igazolással arról, hogy az illető már átesett a fertőzésen, de csak abban az esetben, ha ezeket is valamelyik uniós vagy schengeni országban állították ki. Szlovénia csak az EU-ban engedélyezett vakcinákról szóló igazolást fogadja el. A Pfizer/BioNTech oltóanyagának második dózisától számítva hét napnak, a Modernáénak 14 napnak, míg az AstraZeneca vakcinája első dózisától számítva 21 napnak kell eltelnie, hogy elfogadják a bizonyítványt.

  1. Koronavírus: ide bármilyen oltással utazhatunk - HáziPatika
  2. Utazás horvátországba coronavirus
  3. Horvátországba már egy oltással is be lehet utazni szerdától - Blikk
  4. [origo] Hírmondó

Koronavírus: ide bármilyen oltással utazhatunk - HáziPatika

Utazás horvátországba coronavirus

Más, nem uniós állampolgároknak rendelkezniük kell védettségi igazolással, de nem kell többé megindokolniuk jövetelük célját – magyarázta a belügyminiszter. Horvátországban a felnőtt lakosság 70 százaléka már kapott legalább egy védőoltást, csökkent a kórházban kezelt betegek száma és a járvány is visszavonulóban van. Vissza a kezdőlapra

Horvátországba már egy oltással is be lehet utazni szerdától - Blikk

  1. Lps álló cica youtube
  2. Éttermek nyíregyháza sóstón
  3. Mostantól Alexa-okoseszközökön is elérhetők a kihangosított Skype-hívások
  4. A szerelem csapdájában 16 rész
  5. Utazás horvátországba koronavírus
  6. Van-e értelme az alábbi problémával a fogyasztóvédelemhez fordulni, mit tudok tenni?
  7. Szölő Présház Pince Építési telek! Kereső eladó olcsó telkek közt. Ingyenes hirdetés feladás - Apróhirdetés Ingyen
  8. Építési beruházás - 203070-2019 - TED Tenders Electronic Daily
  9. Polly Pocket Magyarul Videa Néz Online Streaming Teljes Magyar Előzetes UHD 2003 Magyar Szinkron
  10. Trónok harca 6 10
  11. Horvátországba már egy oltással is be lehet utazni szerdától - Blikk

[origo] Hírmondó

Magyarország és Horvátország megállapodott arról, hogy kölcsönösen elfogadja az egymás által kiállított oltási igazolványokat. Így tehát az ilyen okmánnyal rendelkezők szabadon közlekedhetnek a két ország között - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. Már javában folynak a tárgyalások a szomszédos országokkal arról, hogy az új típusú koronavírus ellen beoltott magyarok szabadon utazhassanak. Horvátországgal már szerdán sikerült erről megegyezni. Horvátországba is korlátozások nélkül utazhatunk oltás után. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images Kölcsönös megállapodás Ezért ne blicceljük el a második oltást - kattintson! "Megállapodtunk arról, hogy kölcsönösen elfogadjuk az egymás által kiállított oltási igazolványokat, és mindazok, akik oltási igazolvánnyal rendelkeznek, szabadon közlekedhetnek a két ország között. Így azok a magyar állampolgárok, akik már megkapták az oltást, karantén és tesztelési kötelezettség nélkül utazhatnak Horvátországba " - ismertette a külügyminiszter.

Szerda éjféltől antigén gyorsteszttel és - függetlenül a vakcina származási országától - oltási bizonyítvánnyal is be lehet majd utazni Horvátországba - közölte Davor Bozinovic belügyminiszter, a válságstáb vezetője a testület szerdai sajtótájékoztatóján. Eddig - néhány kivétellel - 48 óránál nem régebbi PCR-teszttel lehetett csak átlépni a határt. Április 1-jétől azonban a kormány könnyít a beutazási feltételeken. Az Európai Unióban (EU) jóváhagyott antigén gyorsteszteket is elfogadják, a karanténkötelezettség pedig kiváltható lesz 180 napnál nem régebbi oltási bizonyítvánnyal vagy igazolással arról, hogy az illető átesett a fertőzésen. Bozinovic elmondta: a határátlépéshez két oltás szükséges, függetlenül attól, hogy az EU-ban engedélyezett vakcinákról van-e szó vagy orosz, illetve kínai vakcináról. A testület meghosszabbította a jelenleg érvényben lévő korlátozásokat is április 15-ig. Országos szinten két területen szigorított: ismét bezárják az edzőtermeket és a játszóházakat, a sportolás zárt térben csak az élvonalbeli sportolók számára lesz engedélyezett.

2021. jún 2. 18:12 Horvátországba már egy oltással is be lehet utazni szerdától /Fotó: Pexels Szerdától már a koronavírus elleni egy oltással is be lehet utazni Horvátországba – jelentette be Davor Bozinovic horvát belügyminiszter a kabinet szerdai ülésén. A tárcavezető kiemelte: a Pfizer/BioNTech-, a Moderna- és a Szputnyik V vakcina első dózisának felvételétől legalább 22 napnak kell eltelnie, de nem haladhatja meg a 42 napot, míg az AstraZeneca-féle oltóanyag első adagjától szintén 22 napnak kell eltelnie, de nem haladhatja meg a 84 napot. Az összes többi vakcina esetében csak két dózissal lehet korlátozások nélkül beutazni az országba, a második dózis felvételétől pedig 14 napnak kell eltelnie. ( A legfrissebb hírek itt) Azok, akiket nem oltottak be, és nem estek át a fertőzésen, a mintavételtől számított 72 óránál nem régebbi negatív PCR- vagy 48 óránál nem régebbi, az EU-által elfogadott antigén gyorsteszt felmutatásával léphetik át a határt. Továbbá akik rendelkeznek európai digitális igazolvánnyal, hogy felgyorsítsák a határátlépést, feltölthetik adataikat az Enter Croatia () honlapra.

biocom-hu-webshop
August 25, 2022, 1:38 pm